Norra Möckleby hembygdsförenings blogg

Norra Möckleby hembygdsförenings blogg

En hembygdsförening på sydöstra Öland

För program, länkar och kontakt besök www.norramockleby.se

En midsommar för alla

För mediaPosted by Yvonne Bergqvist Mon, June 24, 2019 22:45:47


När hembygdsföreningen i Norra Möckleby ordnar midsommarfirande blir det en helg för alla. På fredagen är blomsterkreatörer i alla åldrar välkomna med blommor för att hjälpas åt med att klä och dekorera årets midsommarstång.

Lördagen är festdag. Den inleds med friluftsgudstjänst. Birgitta Åhlin talade om livets godhet, och vad kunde passa bättre denna vackra dag. Den för dagen sammansatta sommarkören sjöng sånger från Beethoven till Åsa Jinder och församlingen fick sjunga omtyckta sommarpsalmer.

Kyrkbyn serverade kaffe med hembakat och därefter vidtog dans till dragspel, fiol och saxofon. När alla danslystna var nöjda, efter långdans och "raketen" sprang barnen över till säcklöpningen. Det gäller att vara snabb!

Att köpa lotter är viktigt och att bevaka tavlan med vinnande nummer är spännande. Vem vill inte gå hem med en fin vinst?

Dans, lekar och lotter i all ära men det är samvaron mellan unga och gamla, ortsbor och sommarboende som är det viktigaste. Ett nytt tillfälle att mötas ges den 13 juli. Då är det hembygdsdag med hantverk, öppet museum, loppis och servering bl. a.

M.J.

Bildtext 6689: Dansen lockar både gammal och ung

Bildtext 6697: Det är teknik och snabbhet som gäller  • Comments(0)//blogg.norramockleby.se/#post75