Norra Möckleby hembygdsförenings blogg

Norra Möckleby hembygdsförenings blogg

En hembygdsförening på sydöstra Öland

För program, länkar och kontakt besök www.norramockleby.se

Folkfest i Norra Möckleby när nya hembygdsboken lanserades

För mediaPosted by Yvonne Bergqvist Sat, July 21, 2018 08:33:51

Det var folkfest i hembygdsgården när nya hembygdsboken, Norra Möckleby- traditioner i en ny tid, lanserades i lördags. Besökarna möttes av ungdomar som serverade bubbel. Efter en stunds mingel hälsade hembygdsföreningens ordförande Estone Moberg alla välkomna. Därefter berättade Yvonne Bergqvist och Styrbjörn Järnegard om sitt arbete med boken. Mattias Alldahl och Maria Pemsell bjöd på ett medley av musik som representerade den tid boken omfattar, 1950- talet till 2010-talet. Marianne Johansson talade om bokens upplägg, titel och syfte.

När Ölands Museums verksamhetschef Julius Sääf, till trumpetfanfar av Catarina Roskvist, avtäckt bokpyramiden vidtog försäljning, kaffe och en provtur med någon av 50-tals bilarna som stod uppställda framför hembygdsgården. Dragspelstonerna som ljöd stod bjöd Inger Björkman på.

Då det är en modern hembygdsbok som avspeglar livet i en ölandssocken fram till nutid var det många som kände igen de händelser och personer som presenteras i den rikt illustrerade boken. De som inte hade möjlighet att köpa boken under premiärdagen kan kontakta någon i Norra Möckleby hembygdsförening.

John, Elin, Markus och Erik (saknas på bilden) serverade dricka till besökarna.

Böckerna blir synliga för första gången.

Förväntansfull publik

: Redo att bjuda på en tur i N. Möckleby  • Comments(0)//blogg.norramockleby.se/#post65